Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

36 Έλληνες επιστήμονες του εξωτερικού στηρίζουν ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, ΞΑΝΑ!



H 6η Μαΐου είναι καθοριστική για την Ελλάδα. Όλες οι ψευδαισθήσεις, όλες οι οφθαλµαπάτες µε τις οποίες αποκοιµιζόταν το πολιτικό αισθητήριο των πολιτών έχουν σήµερα εκλείψει. Η Ελλάδα δεν είναι «ισχυρή», το κράτος δεν «επανιδρύθηκε», και χρήµατα δεν υπάρχουν. Τα νέα από την πατρίδα είναι αποκαρδιωτικά. Η φτώχεια, η µιζέρια και η αθλιότητα προβάλλουν ως η µοίρα της για τα χρόνια που έρχονται. Η ίδια η συµµ ετοχή της χώρας στους ευρωπαϊκούς θεσµούς διακυβεύεται. Ουδέποτε στο πρόσφατο παρελθόν η σηµασία της εκλογικής επιλογής δεν βάρυνε τόσο πολύ στη συνείδηση των πολιτών.

Το πολιτικό προσωπικό που κυβέρνησε επί δεκαετίες τον τόπο από τις ηγέτιδες θέσεις και που σήµερα διεκδικεί ξανά την ψήφο των θυµάτων του είναι απελπιστικά ανεπαρκές. Δεν τους εµπιστευόµαστε. Δεν µπορούν οι άνθρωποι που µας έφεραν στη σηµερινή κατάσταση να µας βγάλουν από αυτή. Και µόνο το γεγονός ότι δεν συναισθάνθηκαν το βάρος των ευθυνών τους ώστε να αποσυρθούν από το πολιτικό σκηνικό δίνει το µέτρο της ποιότητάς τους. Οµοίως δεν εµπιστευόµαστε τα κόµµ ατα που τους στεγάζουν. Τέτοιοι άνθρωποι και τέτοια κόµµ ατα δεν µπορούν να εµπνεύσουν τον Ελληνικό λαό. Και χωρίς όραµα οι λαοί χάνονται.

Οι Έλληνες του εξωτερικού δίνουµε κάθε µέρα τη δική µας µαρτυρία για τον τόπο που µας γέννησε. Είµαστεπερήφανοιγια την πατρίδα µας και για όσα πρεσβεύει ο Ελληνισµός. Ντρεπόµαστε όµ ως για τους εκπροσώπους της χώρας µας που διέσυραν και συνεχίζουν να διασύρουν το όνοµά της.

Βλέποντας την πατρίδα από µακρυά, διακρίνουµε ίσως καλύτερα τις αδυναµ ίες µας. Διακρίνουµεόµως και τα προτερήµατά µας, εκείνα που σήµερα σε συνθήκες πρωτοφανούς κρίσης δεν αφήνουν τον τόπο να διαλυθεί, που στο παρελθόν επέτρεψαν στην Ελλάδα να ορθοποδήσει µέσα από αδιανόητες δυσκολίες, που έκαναν άλλοτε τον Έλληνα περιώνυµο, και που µπορούν και πάλι να δώσουν στην πατρίδα τη θέση που της αξίζει στον κόσµο. Δεν δεχόµαστε ότι «αυτή είναι η Ελλάδα», αυτό είναι µόνον το σπιθαµιαίο ανάστηµα των χθεσινών ηγετών της.

Σε τούτες τις εκλογές οφείλουµε να απαλλαγούµε από τις παλιές µας κοµµατικές ταυτότητες ευκολίας. Οφείλουµε να κάνουµε στον εαυτό µας και στους πολιτικούς µας τις δύσκολες ερωτήσεις που είναι το προνόµιο και η ευθύνη του πολίτη.

Μαθαίνουµε από τον τρόπο της ζωής την αλήθεια των λεγοµένων. Στηρίζουµε τους ανθρώπους εκείνους που είναι δοκιµασµένοι στο στίβο της ζωής. Ψηφίζουµε τους υποψηφίους εκείνους που η µέχρι σήµερα πολιτεία τους µαρτυρεί για την ποιότητά τους. Εµπιστευόµαστε εκείνους που, µε την ποικίλη δράση των στοχαστικών προσαρµογών, είναι ικανοί να οδηγήσουν την πατρίδα στο µέλλον.

Στηρίζουµε το όραµα της Ελλάδας της Αξιοκρατίας, της Δικαιοσύνης, της Προόδου. Τι κατάντια αλήθεια, αξίες όπως αυτές να αποτελούν ζητούµενο και όχι δεδοµένο στη χώρα που γέννησε τη Δηµοκρατία. Εµείς οι Έλληνες του εξωτερικού πιστεύουµε σε µιαν άλλη Ελλάδα, µία Ελλάδα που θα έλκει τους καλύτερους από όλο τον κόσµο, αντί να διώχνει τα παιδιά της.

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

ΣΤΙΣ 10 ΜΑΙΟΥ Η ΤΕΛΕΤΗ ΑΦΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ!

Τρεις χιλιάδες χιλιόμετρα, 43 και πλέον πόλεις, 500 λαμπαδηδρόμοι και οκτώ ημέρες διαδρομής είναι τα στοιχεία με απλά νούμερα, τα οποία θα ισχύσουν μετά την Αφή της Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου στις 10 Μαΐου στην Αρχαία Ολυμπία, μέχρι και την παράδοσή της στους Βρετανούς διοργανωτές στις 17 του ίδιου μήνα στο Παναθηναϊκό στάδιο.Σε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ο πρόεδρος, Σπύρος Καπράλος, και το μέλος της, καθώς και πρόεδρος και της επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, Σπύρος Ζαννιάς, μίλησαν στους εκπροσώπους του Τύπου για την Αφή και την διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας επί ελληνικού εδάφους. Και οι δύο έδωσαν αναλυτικά στοιχεία τόσο για τη λαμπαδηδρομία, όσο και τις παράλληλες εκδηλώσεις που θα την πλαισιώσουν, σε μια συνέντευξη Τύπου που προκάλεσε το μεγάλο ενδιαφέρον τόσο των ελληνικών ΜΜΕ όσο και μεγάλων ξένων δικτύων, όπως του BBC, που θα την καλύψει.Όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, Πρωθιέρεια στην τελετή Αφής της Φλόγας θα είναι η Ινώ Μενεγάκη και χορογράφος η Αρτεμις Ιγνατίου, ενώ, όπως τόνισε μεταξύ άλλων ο Σπύρος Καπράλος, το σημαντικό στοιχείο της εκδήλωσης θα είναι ότι όλα τα έξοδα της λαμπαδηδρομίας θα καλυφθούν από χορηγίες και δεν θα επιβαρυνθεί στο ελάχιστο το δημόσιο.

Τέλος, έγινε γνωστό ότι πρώτος λαμπαδηδρόμος στην Αρχαία Ολυμπία θα είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής της κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης, Σπύρος Γιαννιώτης, ενώ θα ακολουθήσει γνωστός Βρετανός αθλητής, τον οποίο θα υποδείξουν οι διοργανωτές των 30ων Ολυμπιακών Αγωνων του Λονδίνου.



www.protothema.gr

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Δημιουργία Ξανά

Μια βδομάδα πριν τις καθοριστικές εκλογές της 6ης Μαΐου και το πολιτικό κατεστημένο μαζί με τα ΜΜΕ έχει καθορίσει την ατζέντα που τους βολεύει. Λίγο από εικονική κάθαρση με Άκη, λίγο από εύκολους δεκάρικους ενάντια στο μνημόνιο χωρίς φυσικά αντιπρόταση, λίγο από Χρυσή Αυγή και μετανάστες για να αισθανθούμε όλοι δημοκράτες και λίγο από ισοδύναμα μέτρα για να δημιουργηθεί η ψευδαίσθηση ότι θα μοιραστεί χρήμα.

Οι συζητήσεις για το κράτος δικαίου, για τις ... απαραίτητες και κάποιες εξ αυτών επώδυνες αλλαγές που πρέπει να γίνουν εκλείπουν φυσικά. Κανείς από αυτούς δεν μιλάει για τη διαλυμένη παιδεία, το χρεοκοπημένο συνταξιοδοτικό , για την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης. Για το καρκίνωμα του συνδικαλισμού, τις σχέσεις κράτους-εκκλησιών, την κατεστραμμένη επιχειρηματικότητα και δημιουργικότητα. Μας έχουν εθίσει στην ευημερία που φέρνει μόνο το χρήμα. Η λύση γι' αυτούς συνήθως βρίσκεται σε μια αύξηση, σε ένα επίδομα, στις πολεμικές αποζημιώσεις, στα πετρέλαια, στην μαγική εξαφάνιση του χρέους.

Μέσα σε όλο αυτό το συρφετό από κραυγές, εύκολα συνθήματα και ευχολόγια υπάρχει η φρέσκια και ξεκάθαρη θέση της Δημιουργίας Ξανά. Στις θέσεις της Δημιουργίας Ξανά δεν θα βρεις παροχές, δεν θα βρεις "ισοδύναμα" μέτρα αλλά τις απαραίτητες αλλαγές που πρέπει να γίνουν για να δημιουργήσουμε ένα κράτος δικαίου, ένα κράτος που θα παράγει. Στην παιδεία με την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού και την επιλογή του σχολείου από το γονέα. Στο μικρό και ευέλικτο κράτος που πρέπει να παίζει το ρόλο του ρυθμιστή. Στο συνταξιοδοτικό με τον προσωπικό λογαριασμό σύνταξης. Στον πλήρη διαχωρισμό του κράτους από την ορθόδοξη εκκλησία.

Φυσικά και δεν ανακαλύφθηκε ξαφνικά η επιτομή των προγραμμάτων αλλά είναι ένα πρόγραμμα με συγκεκριμένες και ρεαλιστικές θέσεις πάνω στις οποίες μπορούμε να χτίσουμε ένα σύγχρονο κράτος, το οποίο είναι και το κλειδί για την ανάκαμψη και την μετέπειτα ευημερία μας. Ήρθε η ώρα να εκφραστούμε πραγματικά με την ψήφο μας και να αποβάλουμε τα όποια διλήμματα διακυβέρνησης καθώς και την ανέξοδη κριτική και παροχολογία εκ του ασφαλούς. Ήρθε η ώρα για ψήφο δημιουργίας.

Η ΑΘΗΝΑ ΜΑΣ!



Η Αθήνα είναι το πολιτικό, οικονομικό, πνευματικό αλλά και
συναισθηματικό κέντρο βάρους της νεότερης Ελλάδας.

Η πόλη στην οποία ήρθαν Έλληνες από κάθε γωνιά της χώρας αλλά και του κόσμου για να χτίσουν το νέο ελληνικό κράτος.

Εδώ φέραμε τα όνειρα και τις προσδοκίες μας. Εδώ
αποτυπώνονται στο μέγιστο βαθμό και τα προβλήματα που
αντιμετωπίζουμε σήμερα σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Η Αθήνα   είναι το σημείο εκκίνησης για κάθε τι που μπορεί να μας βγάλει  απ’ την κρίση, γιατί κάθε παρέμβαση που γίνεται εδώ διαχέεται  σε ολόκληρη τη χώρα.




ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΑ Ή ΟΧΙ!

ΟΙ  ΓΟΝΕΙΣ  ΚΑΙ  ΟΧΙ  Η  ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ  ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ  ΑΝ  ΤΑ  ΠΑΙΔΙΑ  ΓΙΝΟΥΝ  ΔΡΑΣΤΗΡΙΑ  Ή  ΟΧΙ!
Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Όρεγκον (Η.Π.Α) έχουν επιβεβαιώσει αυτό που όλοι ξέρουμε: Τα παιδιά κάνουν ολοένα και πιο καθιστική ζωή και περνούν πάρα πολύ χρόνο καθισμένοι μπροστά από ηλεκτρονικές οθόνες.
 Την ευθύνη για αυτό, δεν έχουν απαραίτητα τα καινούργια, ανανεωμένα ηλεκτρονικά μηχανήματα που κυκλοφορούν στην αγορά και η τεχνολογία που αναπτύσσεται. 
Οι γονείς έχουν τον πιο σημαντικό ρόλο και από αυτούς εξαρτάται αν τα παιδιά τους είναι ενεργητικά και δραστήρια. 

Τύποι γονιών και η επίδραση τους στην καθιστική ζωή των παιδιών 
Σε δύο έρευνες που δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο σε μια ειδική έκδοση του περιοδικού Early Child Development and Care (Πρώιμη ανάπτυξη του παιδιού και φροντίδα) αφιερωμένο στις «Γονεϊκές Επιδράσεις στην παιδική παχυσαρκία», οι 
ερευνητές εξέτασαν κατά πόσο το είδος της γονεϊκής συμπεριφοράς σχετίζεται με την καθιστική και μη-δραστήρια ζωή των παιδιών. 
Ερεύνησαν τη σχέση της καθιστικής ζωής ενός παιδιού με ένα αυστηρό - στοργικό γονιό σε σχέση με ένα αποστασιοποιημένο - ελαστικό γονιό.
Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα παιδιά που είχαν πιο «αμελείς» γονείς ή γονείς που έλειπαν συχνά από το σπίτι (οι οποίοι ανέφεραν και οι ίδιοι πως περνούν λιγότερο χρόνο με τα παιδιά τους), περνούσαν κατά μέσο όρο 30 λεπτά τη μέρα περισσότερο μπροστά από μια οθόνη σε σχέση με τα παιδιά οι γονείς των οποίων περνούσαν περισσότερο χρόνο μαζί τους.
Σύμφωνα με τον David Schary, επικεφαλή συγγραφέα της έρευνας, ενοχλητικό είναι το γεγονός ότι όλα τα παιδιά ηλικίας 2-4 χρόνων κάθονταν περισσότερες από μερικές ώρες κάθε μέρα. Συγκεκριμένα βρέθηκε ότι όλα τα παιδιά ανεξάρτητα με τη συμπεριφορά των γονιών τους είχαν από 4 – 5 ώρες την ημέρα καθιστική δραστηριότητα. «Αυτές είναι οι ώρες όπου τα παιδιά είναι ξύπνια και δεν συμπεριλαμβάνουν τον ύπνο και το φαγητό. Μερικοί γονείς θεώρησαν το ήσυχο παιχνίδι, το ζωγράφισμα καθώς τα παιδιά κάθονται, και την επίλυση παζλ ως θετικές δραστηριότητες, όμως σε αυτή την ηλικία η κίνηση είναι πολύ σημαντική» είπε ο Schary.
  
Οι γονείς στην έρευνα χωρίστηκαν σε τέσσερεις κατηγορίες: 
- εξουσιαστικός (υψηλή ζεστασιά και έλεγχος) 
- απολυταρχικός (χειριστικός, λιγότερη ζεστασιά) 
- ανεκτικός (ζεστασιά, χαμηλός έλεγχος) 
- και αμελής (χαμηλός έλεγχος, χαμηλή ζεστασιά)

Ενώ όλα τα παιδιά από ένα δείγμα 200 οικογενειών κάθονταν 4-5 ώρες την ημέρα, οι γονείς που ήταν πιο αμελείς είχαν παιδιά που περνούσαν μέχρι και 30 λεπτά περισσότερα την ημέρα βλέποντας τηλεόραση, παίζοντας ένα βιντεοπαιχνίδι ή ότι άλλο τους κρατά μπροστά από μια οθόνη. 
«Μισή ώρα την ημέρα μπορεί να μη φαίνεται πολύ, όμως αν υπολογίσουμε το χρόνο σε μια βδομάδα, ένα μήνα, και μετά σε ένα χρόνο τότε η επίπτωση είναι μεγάλη» λέει ο Schary. «Ένα παιδί μπορεί να έχει μέχρι και 4 ώρες περισσότερες ενεργού παιχνιδιού κάθε βδομάδα, και αυτό επιδρά θετικά για όλη του τη ζωή».
  
Ίσως αναρωτιέστε αν οι γονείς που συμμετείχαν λιγότερο τις καθημερινές, αναπλήρωναν κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου. Συνέβηκε όμως ακριβώς το αντίθετο! Κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου ο χρόνος κατά τη διάρκεια του οποίου τα παιδιά κάθονταν αυξήθηκε σχεδόν μια ώρα τη μέρα. 
   
Η συμμετοχή των γονιών στο παιχνίδι είναι καθοριστική 
Σύμφωνα με τον Bradley Cardinal, καθηγητή κοινωνικής ψυχολογίας σωματικής δραστηριότητας στο Πανεπιστήμιο του Όρεγκον, η καθιστική συμπεριφορά είναι ενάντια στη φύση των περισσοτέρων παιδιών προσχολικής ηλικίας. 

«Τα παιδιά προσχολικής ηλικίας κινούνται με αυθορμητισμό. Έτσι, είναι φυσικό γι’ αυτά να έχουν εκρήξεις δραστηριότητας πολλά λεπτά ανά ώρα. Βρήκαμε πως όταν τα παιδιά πάνε σχολείο μειώνονται τα επίπεδα της σωματικής τους δραστηριότητας, και γενικά αυτό συνεχίζει να μειώνεται κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Η κινητικότητα στην αρχή της ζωής είναι απαραίτητη για την καθιέρωση υγιεινού και ενεργητικού τρόπου ζωής, αυτογνωσίας, κοινωνικής αποδοχής ακόμη και για την εγκεφαλική και γνωστική ανάπτυξη.»

Σε μια άλλη έρευνα, οι Schary και Cardinal ερεύνησαν την ίδια ομάδα συμμετεχόντων βλέποντας τους τρόπους με τους οποίους οι γονείς υποστηρίζουν και προωθούν το ενεργητικό παιχνίδι. Στην έρευνα αυτή βρήκαν πως οι γονείς οι οποίοι έπαιζαν μαζί με τα παιδιά τους ενεργητικά είχαν τη μεγαλύτερη επίδραση. Οποιαδήποτε ενθάρρυνση από μέρους των γονιών έκανε διαφορά, ακόμη και παρακολουθώντας απλά το παιδί τους να παίζει ή να το καθοδηγούν προς μια δραστηριότητα. 
Όπως λέει ο Schary «Όταν τα παιδιά είναι πολύ μικρά, το παιχνίδι είναι η κύρια τους ασχολία κατά τις ώρες της ημέρας. Γι’ αυτό η γονεϊκή στήριξη και ενθάρρυνση είναι ζωτικής σημασίας.
  
Όταν βλέπουμε παιδιά προσχολικής ηλικίας να μη βγαίνουν πολύ έξω από το σπίτι και να κάθονται παίζοντας με το κινητό ή βλέποντας τηλεόραση, πρέπει να βοηθήσουμε τους γονείς να αντιδράσουν και να εξουδετερώσουν αυτή τη συμπεριφορά».

Πηγή: paidiatros


Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΙΣΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ  ΣΤΟ  ΣΩΜΑ   ΑΠΟ  ΤΗΝ  ΚΑΘΙΣΤΙΚΗ  ΕΡΓΑΣΙΑ
Περνάει η ώρα». Δεν θα προλάβω. Πρέπει μέχρι το απόγευμα να παραδώσω την δουλειά. Δεν έχω σηκωθεί από την καρέκλα από το πρωί και ακόμα τίποτα. Και αυτή η μέση και το κεφάλι με έχουν πεθάνει».

Σας θυμίζει κάτι αυτό;. Μήπως μια συνηθισμένη μέρα στην δουλειά; Καλώς ή κακώς, περνάμε τις περισσότερες ώρες της ημέρας μας στην δουλειά. Για ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού, η δουλειά αυτή είναι καθιστική. Πολλά έχουν γραφτεί κατά καιρούς για την επίδραση της καθιστικής εργασίας στο σώμα μας. Σύμφωνα με τους Grandjean και Burandt, η συχνότητα εντόπισης πόνου που οφείλεται στην καθιστική εργασία, είναι: κεφαλαλγία 14%, αυχεναλγία, ωμαλγία 24%, οσφυαλγία 57%, ισχιαλγία 16%, πόνοι στους μηρούς 19%, πόνοι στα γόνατα και στα πόδια 29%. Οι λόγοι για τους οποίους παρουσιάζονται αυτά τα προβλήματα, είναι πολλοί:

Α) Κακή στάση του σώματος
Β) Λάθος θέση εργασίας
Γ) Επαναλαμβανόμενες κινήσεις, κ.α


Ας δούμε όμως, πως μπορούμε να περιορίσουμε κάποιους από αυτούς τους πόνους.

1. Βελτιώνουμε την καθιστή θέση εργασίας μας

Ως ορθή καθιστική θέση ορίζεται: γωνία σώματος με μηρούς 90 – 105 μοίρες, γωνία μηρών με κνήμες 90 – 110 μοίρες, γωνία κνημών με ταρσούς 90 – 110 μοίρες
Χρειάζεται να βεβαιωθείτε ότι το κάθισμα σας, εφαρμόζει στην πλάτη σας.
Φροντίστε να κάθεστε σε όλη την επιφάνεια του καθίσματος.
Εάν το πόδια σας δεν ακουμπούν άνετα στο έδαφος, χρησιμοποιείτε υποπόδια.
Φροντίστε η οθόνη του υπολογιστή να είναι στην ευθεία των ματιών και ευθεία με το σώμα σας.

Καλό είναι κάθε μια ώρα, να σηκώνεστε να κάνετε λίγα βήματα και να επιστρέφετε στην θέση εργασίας σας.
Μην εργάζεστε σκυφτοί.

2. Ασκήσεις

Καλό είναι κάθε 1-2 ώρες, να κάνετε τις ακόλουθες ασκήσεις:
Τα πέλματα σας βρίσκονται παράλληλα μεταξύ τους και ακουμπούν στο πάτωμα. Αρχικά, σηκώνετε τις πτέρνες σας και μετράτε μέχρι το 10. Επιστρέφετε στην αρχική σας θέση. Στην συνέχεια, σηκώνετε τα δάκτυλα σας και ακουμπάτε μόνο στις πτέρνες σας. Μετράτε μέχρι το 10 και επανέρχεστε στην αρχική σας θέση.
Τεντώνετε εναλλάξ τα γόνατα σας.
Σηκώνετε τα χέρια σας στις 45 μοίρες και κάνετε περιστροφικές κινήσεις στους ώμους.
Κινήστε το κεφάλι σας, δεξιά – αριστερά, εμπρός – πίσω. Αποφύγετε να κάνετε κυκλική κίνηση του κεφαλιού.
Οι κινήσεις που κάνετε, πρέπει να είναι ήπιες και ήρεμες. Αποφύγετε τις βιαστικές και απότομες κινήσεις, γιατί μπορεί να προκληθεί τραυματισμός.

Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΩ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΚΑΚΙΑ ΣΥΝΗΘΕΙΑ


Έχετε προσπαθήσει πολλές φορές να αλλάξετε κάποια «κακιά» συνήθεια και δεν τα έχετε καταφέρει; Ξεγελάτε συνέχεια τον εαυτό σας ότι θα δοκιμάσετε ξανά «αύριο» και δεν πειράζει αν ενδώσετε στον πειρασμό σήμερα;
Μην ανησυχείτε και μην κατακρίνετε τον εαυτό σας… Όλοι, λίγο ή πολύ έχουμε υποσχεθεί… ριζικές αλλαγές στους εαυτούς μας και δεν τις έχουμε κρατήσει. Τι μπορούμε όμως να κάνουμε αν θέλουμε να αλλάξουμε μία κακή μας συνήθεια;

1.    Κάντε πλάνο.

Ξεχάστε τις αποτυχίες του παρελθόντος και μην μείνετε σ’ αυτές. 
Εντάξει, προσπαθήσατε και κάτι δεν πήγε καλά και δεν ολοκληρώσατε τον στόχο σας. Δεν πειράζει… Κάντε μία καινούργια αρχή. Σκεφτείτε τι ήταν αυτό που σας έκανε να μην ολοκληρώσετε την υπόσχεση σας για αλλαγή την πρώτη φορά και προσπαθήστε να αποφύγετε τα ίδια λάθη… δεν πειράζει μάλιστα αν κάνετε καινούργια! 
Τα λάθη μας βοηθούν να μαθαίνουμε. Φτιάξτε λοιπόν ένα καινούργιο πλάνο με ημερομηνίες έναρξης, εξέλιξης και ακολουθήστε το.


2.    Αλλάξτε την ρουτίνα.

Αν έχετε συνηθίσει να ακολουθείτε μία ρουτίνα που σας πυροδοτεί την ανάγκη να υποπέσετε στην κακή σας συνήθεια, τότε αλλάξτε την ρουτίνα αυτή. Αν για παράδειγμα έχετε συνηθίσει να καπνίζετε με τον καφέ σας, σταματήστε να πίνετε καφέ! Μπορείτε να τον αντικαταστήσετε με χυμό, ζεστή σοκολάτα ή ότι άλλο σας αρέσει. Αυτό το βήμα είναι ίσως το πιο σημαντικό! Όσο περνάει ο καιρός, τόσο πιο δυνατοί θα νιώθετε και δεν θα θέλετε να ενδώσετε στην κακή σας συνήθεια.


3.    Ζητήστε θετική ανατροφοδότηση.


Σε μία τέτοια σημαντική προσπάθεια χρειάζεστε βοήθεια και υποστήριξη. Όταν νιώθετε αδυναμία και έτοιμοι να ενδώσετε στον… «πειρασμό», χρειάζεστε κάποιον να σας εμψυχώνει και να σας υπενθυμίζει την πρόοδο σας. Βρείτε άτομα που εμπιστεύεστε, ανακοινώστε τους την προσπάθεια που θα κάνετε για να αλλάξετε κάποια σας συνήθεια και ζητήστε τους να σας βοηθήσουν. Είναι όμως πολύ σημαντικό να επιλέξουμε τους σωστούς ανθρώπους για να τους αναθέσουμε αυτό τον ρόλο κι αυτό γιατί δεν θέλουμε κάποιον να μας επικρίνει και να μας κουνάει το δάχτυλο σαν δάσκαλος… Θέλουμε κάποιον να μας καταλαβαίνει και να κατανοεί την δυσκολία του στόχου μας.

4.    Επιβραβεύστε τον εαυτό σας!


Αυτό το βήμα είναι ίσως το δυσκολότερο κι αυτό γιατί δεν έχουμε συνηθίσει να λέμε μπράβο στον εαυτό μας για τα επιτεύγματα μας. Είναι ευκολότερο να τον κατηγορούμε, παρά να τον επιβραβεύουμε. Καιρός να αλλάξει αυτό! Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να επιβραβεύσετε τον εαυτό σας. Μπορείτε να βάλετε στόχο να αγοράσετε κάτι που σας αρέσει στο τέλος της εβδομάδας αν καταφέρετε να παραμείνετε στην προσπάθεια σας. Μπορείτε να κεράσετε τον εαυτό σας το αγαπημένο του φαγητό με παρέα φίλων. Μπορείτε να κάνετε δώρο σ’ εσάς ένα εισιτήριο για το αγαπημένο σας θεατρικό ή κινηματογραφικό έργο… ή να πάτε στο γήπεδο. Οι επιλογές είναι ατελείωτες και μπορείτε να επιλέξετε εσείς αυτό που σας αρέσει για επιβράβευση!

Η επιτυχία δεν είναι άπιαστη. Είναι εφικτή και μπορούμε όλοι να πετύχουμε, αρκεί να ξέρουμε τι θέλουμε και να επιθυμούμε πραγματικά την αλλαγή.

 Εσείς ξέρετε;

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

CAN I GET MORE .......ACTIVE

ΚΑΙ  ΕΠΙΔΕΙ  ΣΗΜΕΡΑ    ΕΙΝΑΙ  ΑΝΟΙΞΗ

Καλώς Ήλθες, Άνοιξη!!!Σε περιμέναμε με μεγάλη αγωνία! Μας κούρασε πολύ ο χειμώνας αυτή τη χρονιά!!!
Περιμένουμε μιαν Άνοιξη και για την Πατρίδα  μας!

......και είναι στ' αλήθεια σαν ξεκίνημα έρωτα κάθε φορά που έρχεται η Άνοιξη!
Την αγαπάω πολύ την Άνοιξη!
Καλώς μας Ήλθες λοιπόν! Ελπίζουμε πολύ σε σένα!!!