Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ!




Ο  κόσμος  αλλάζει  συνεχώς, και  αυτό  θα  είναι  αναμφίβολα  αλήθεια  στη  διάρκεια  αυτού  του  αιώνα!

Αν  μπορούσαμε  να  δούμε  το  μέλλον  το  έτος  2050,  πως  νομίζετε  ότι  θα  είναι  τα  πράγματα  για  κάθε  ένα  από  τα  παρακάτω  θέματα:

1. Το  περιβάλλον
2. Τον  πόλεμο  και  την  ειρήνη
3. Τις  νέες  τεχνολογίες
4. Την  αύξηση  του  πληθυσμού

Μοιραστείτε  τις  ιδέες  σας  σε  ένα  ή  περισσότερα  από  αυτά  τα  θέματα.

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ


( ΟΤΑΝ  Η   ΙΩΑΝΝΑ - ΑΝΤΙΓΟΝΗ  ΣΤΑΜΟΥ  ΗΤΑΝ  ΓΥΜΝΑΣΙΟ  ΚΑΙ  ΛΥΚΕΙΟ
ΟΙ  ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ  ΤΗΣ  ΣΤΟ  ΓΥΜΝΑΣΙΟ  ΕΧΟΥΝ  ΤΟ  ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ )



Παρουσίαση του Δ΄ τόμου των Έργων Του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών





Αίθουσα Λόγου και Τέχνης (Στοά του Βιβλίου, Πεσμαζόγλου 5), στην παρουσίαση του Δ΄ τόμου των Έργων (Α΄ μέρος της Αρθρογραφίας) Του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ  του από Δημητριάδος.


Η Αρθρογραφία

Με τον παρόντα 4ο Τόμο των Έργων του, ανοίγουμε το πλουσιότατο κεφάλαιο της Αρθρογραφίας του, το οποίο φιλοδοξούμε να αποκαλύψουμε, σταδιακά και στους Τόμους που θα ακολουθήσουν. Εδώ παρατίθεται το σύνολο των κειμένων του στην Εφημερίδα «Πληροφόρηση» της Ιεράς  Μητροπόλεως Δημητριάδος, που ο ίδιος ίδρυσε το 1982 και σήμερα συμπληρώνει 30 χρόνια ζωής. Κείμενα για την συμπόρευση Εκκλησίας – Κοινωνίας, την Ιστορία, την Ελληνική Παιδεία, την αντιμετώπιση των αιρέσεων, την Ορθοδοξία στην Ελλάδα και στον κόσμο κ.ά. αποκαλύπτουν έναν αξεπέραστο Εκκλησιαστικό άνδρα, από τον θάνατο του οποίου συμπληρώνονται πλέον τέσσερα χρόνια, αλλά ο ίδιος είναι περισσότερο επίκαιρος από ποτέ.

ΛΟΓΟΣ ΕΠΙΒΑΤΗΡΙΟΣ
Αθήναι, 9 Μαίου 1998


Mε βαθειά ταπείνωση και πλήρη επίγνωση των υπερφυών περί εμέ μυστηρίων, που κατειργάσθηκε μυστικώς η θεία Χάρις, ανέρχομαι με σταθερό, πλήν αγωνιώδες βήμα, τις βαθμίδες του περιπύστου αυτού και πρώτου Αρχιεπισκοπικού Θρόνου της Εκκλησίας της Ελλάδος, υποτασσόμενος στο ανεξιχνίαστο θέλημα του Θεού. Ένα θέλημα, πού βρήκε την εκφραστική του διέξοδο, μέσα από μια πολυσήμαντη πλειοψηφία της Ιεραρχίας και μέσα από συγκινητικές και αυθόρμητες εκδηλώσεις ενθουσιασμού και χαράς του Ελληνικού Λαού, απ’ άκρου εις άκρο της Πατρίδος, πού με πιστώνουν με το βαρύ χρέος της ανταπόκρισής μου, στις ελπίδες και προσδοκίες του.

  
(ΟΙ  ΛΟΓΟΙ  ΕΙΝΑΙ  ΜΕΓΑΛΟΙ, ΔΕΝ  ΧΩΡΟΥΝ  ΕΔΩ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ  ΟΜΩΣ  ΣΤΟ  www.xristodoylos.net)

Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, το τελευταίο, συγκλονιστικό πρωτοχρονιάτικο μήνυμα. (ΣΚΑΪ, 28 Δεκ. 2007) (2 min)
    Ο επίλογος του μηνύματος:
    «Χρειάζονται να πολλαπλασιασθούν οι άνθρωποι που κάνουν Αντίσταση. Που παραμένουν πιστοί στις παραδόσεις μας, στις αξίες μας, στην ιστορία μας και στους αγώνες μας. Οι αναθεωρητές πολύ κακή συγκυρία επέλεξαν για να γκρεμίσουν από τις καρδιές των Ελλήνων τα κάστρα των θυσιών. Σταθήτε όλοι όρθιοι στις επάλξεις σας και μην ξεπουλήσετε τα πρωτοτόκια μας. Διδάξτε στα παιδιά σας την αλήθεια, όπως την εβίωσαν οι αείμνηστοι Πατέρες μας. Ο λαός μας ξέρει να υπερασπίζεται τα ιερά και τα όσιά του. Το έχει κατ' επανάληψιν αποδείξει. Και θα το αποδείξει και πάλι. Αντίσταση και Ανάκαμψη. Για να ξαναβρούμε ό,τι έχουμε χάσει, για να υπερασπισθούμε ό,τι κινδυνεύει.»

Πέτρος Ευθυμίου




Έναν χρόνο μετά, το 2000 ανέλαβε εξωκοινοβουλευτικός υπουργός παιδείας στην κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Σημίτη[1], θέση την οποία διατήρησε μέχρι την πτώση της κυβέρνησης το 2004. 
Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών & Νέες Τεχνολογίες

Κερδίσαμε επίσης τη μάχη της τεχνολογικής επανάστασης στο δημόσιο σχολείο που είναι σήμερα ένα δικτυακό σχολείο. Ως το τέλος της τρέχουσας σχολικής χρονιάς (2003) σε όλα τα δημοτικά σχολεία της Ελλάδας θα αντιστοιχεί μία θέση υπολογιστή ανά 15 μαθητές, ενώ πριν από τρία χρόνια αντιστοιχούσε μία θέση υπολογιστή σε 1.071 μαθητές. Στα γυμνάσια και στα ενιαία λύκεια η αναλογία είναι σήμερα μία θέση υπολογιστή ανά 12 μαθητές και στα ΤΕΕ μία θέση προς 8 μαθητές, με τάση να γίνει μία προς 7. Επίσης ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του μεγαλύτερου επιμορφωτικού προγράμματος στις νέες τεχνολογίες, με την επιμόρφωση 76.000 εκπαιδευτικών, ενώ ξεκίνησε η επιμόρφωση επιπλέον 50.000 εκπαιδευτικών.